quinta-feira, 17 de novembro de 2011

Beet & Feta Cheese Salad // Salada de Beterraba e Queijo Feta


ENGLISH: I used pickled beets sliced with a crinkle cutter. Put the sliced beets in a bowl and drizzle with olive oil and balsamic vinegar and a dash of salt & pepper. Add some chopped fresh parsley and 1/2 squeezed lemon. Empty the mixture bowl onto serving platter and crumble some feta cheese over top. Drizzle with a bit more olive oil, and serve. Here are some interesting alternatives: use shredded beets; squeezed orange instead of lemon, or aqueeze a bit of both; omit the parsley and use fresh coriander. Have fun creating your own special version.
Thanks to Jamie Oliver for his inspiration.

PORTUGUÊS: Utilizei um frasco de beterrabas em vinagre, e cortei com cortador zig-zag. Coloque as beterrabas dentro de uma tigela. Temperar com azeite, vinagre balsâmico, sal e pimenta. Adicionar salsa picada e sumo de meio limão. Mexer e verter para travessa. Desfazer o quejo feta por cima da beterraba e regar com um fio de azeite. Está pronto a servir! Algumas sugestões alternativas; utilizar beterraba ralada; sumo de laranja em vez de limão, ou um pouco de cada; utilizar coentros em vez de salsa. Divirta-se a criar a sua própria versão!
Um agradecimento ao Jamie Oliver pela sua inspiração.

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