quinta-feira, 17 de novembro de 2011

Beet & Feta Cheese Salad // Salada de Beterraba e Queijo Feta


ENGLISH: I used pickled beets sliced with a crinkle cutter. Put the sliced beets in a bowl and drizzle with olive oil and balsamic vinegar and a dash of salt & pepper. Add some chopped fresh parsley and 1/2 squeezed lemon. Empty the mixture bowl onto serving platter and crumble some feta cheese over top. Drizzle with a bit more olive oil, and serve. Here are some interesting alternatives: use shredded beets; squeezed orange instead of lemon, or aqueeze a bit of both; omit the parsley and use fresh coriander. Have fun creating your own special version.
Thanks to Jamie Oliver for his inspiration.

PORTUGUÊS: Utilizei um frasco de beterrabas em vinagre, e cortei com cortador zig-zag. Coloque as beterrabas dentro de uma tigela. Temperar com azeite, vinagre balsâmico, sal e pimenta. Adicionar salsa picada e sumo de meio limão. Mexer e verter para travessa. Desfazer o quejo feta por cima da beterraba e regar com um fio de azeite. Está pronto a servir! Algumas sugestões alternativas; utilizar beterraba ralada; sumo de laranja em vez de limão, ou um pouco de cada; utilizar coentros em vez de salsa. Divirta-se a criar a sua própria versão!
Um agradecimento ao Jamie Oliver pela sua inspiração.

quarta-feira, 9 de novembro de 2011

Endívias / Endives

Posted by Picasa
Português: Este prato pode servir de pequeno almoço ou como uma entrada. Muito simples, é só preciso azeite, sal e pimenta; endívias; espargos; maionese e mostarda; queijo feta; pasta de azeitonas. Num tacho com um pouco de água, ferva os espargos até tenros. Lavar bem as endívias e cortar ao meio. Barrar bolachas de água e sal com pasta de azeitonas. No caso da foto, adicionámos uns bocaditos de bacalhau e decorámos com uma folhinha de oregão, mas faça como entender e consoante o que tenha.

ENGLISH: A very simple breakfast or starter. All you need is olive oil; salt&pepper; endives; asparagus; maionaise & mustard; feta cheese; olive paste. In a small pot boil some water and boil/steam the asparagus until tender. Wash the endives and split length-wise into quarters, arrange on plate, season with a drizzle of olive oil and dash of salt&ppepper. On some salted crackers, spread the olive paste. In our case we also placed a teeny bit of cooked codfish on top, with a sprig of oregano. Slice feta and arrange on plate. Create and decorate to your heart's content!